Blog
Missatge de marketing

S’entén el teu missatge?

Crea el teu missatge en 4 passos

Jo no sé japonès, però m’ha quedat claríssim què es ven en aquesta parada. Així de fàcil. El marketing consisteix en donar el missatge més clar i entenedor possible per al nostre client.

Tota empresa passa per etapes evolutives on el seu mercat objectiu canvia, o decideix prendre un altre rumb, o amplia els seus segments. La web ha d’evolucionar al mateix ritme que l’empresa i s’ha de re-enfocar cap als nous propòsits. Ja pots estar fent una tasca comercial espectacular: viatjant pel món buscant distribuidors, participant en fires i fent mil accions. Si la teva web no transmet el mateix que tu, l’única cosa que aconsegueixes és despertar desconfiança.

Si ha arribat el moment de fer algun canvi substancial a la teva web, abans que res, FÉS UN EXERCICI DE MARKETING. Et proposo el següent:

1- Fes-te una imatge del teu client ideal

A qui vols arribar ara? Qui és el teu client ideal, ara?

Pensa en els seus interessos, la seva edat, la seva situació laboral, el seu estat civil, tot! Posa-li un nom i una cara, segur que tens en ment aquell client que ja has tingut alguna vegada i que t’encantaria tornar a tenir.

2- Defineix en una frase concisa quin és el teu producte/servei

Digues-li molt clarament què ofereixes, què fas. Res de “construim somnis”.

3- Digues-li què li dónes tu que no li dóna un altre

Han canviat els estils de comunicació. Els usuaris ens hem tornat en general molt escèptics i ja no ens valen missatges del tipus “som els millors”, “som els més ràpids”, “tenim la millor maquinària” bla bla bla. En lloc de dir-li al teu client lo fantàstic que ets o lo bé que ho fas (que ningú no dubta que així sigui), digues-li al teu client exactament en què el beneficiarà el teu producte/servei. I, a més, digues-li amb les seves paraules, com si sortissin de la seva boca.

4- I ara, inserta les paraules màgiques a la teva web

Quan hagis decidit quins missatges li has de deixar molt clars al teu client ideal, posa’ls estratègicament a la pàgina d’inici. Hi ha d’haver un parell de frases de no més de 3-4 línies que resumeixin el teu producte i els beneficis que li aportes al teu client ideal. Com que aquestes frases parlaran l’idioma del teu client, ell les captarà de seguida. Rebrà un impacte precís a l’hipotàlam i reaccionarà impulsivament. La reacció principal que busquem és que s’estigui més de 2 minuts navegant per la web i en visiti com a mínim 3 pàgines o seccions.

Consulta la guia: Com tenir una pàgina d’inici súper eficaç per a saber com col·locar les frases estratègicament.  Te la pots descarregar gratuïtament quan et subscriguis al blog.

Amb això, ja hem fet el primer pas perquè un visitant comenci el procés metamòrfic de convertir-se en client.

En aquest article t’expliquem en 10 passos com la teva web pot treballar per tu i participar en aquesta metamorfosi.

I tu? Apliques el marketing en les teves comunicacions? Tens clar que hi ha alguna cosa de la teva web que hauries de canviar? Explica’ns-ho als comentaris, i segur que et podrem ajudar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *