Expoprimats logo

Fins al 29 d'abril de 2018

Presentació

Aquest projecte va néixer dins del màster de Primatologia de la Universitat de Girona i el centre de rescat i recuperació de primats Fundació MONA. Des del Museu de Ciències Naturals de Granollers se’ns va oferir la oportunitat de proposar una exposició relacionada amb la feina i els valors de la Fundació Mona. El que va néixer com un treball de màster en grup ara està a punt de materialitzar-se en l’exposició "Primats: la nostra petjada al seu món".

Qui som

Joana Duran Tapia

Graduada en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha continuat els seus estudis amb el Màster en Primatologia de la Universitat de Girona i Fundació Mona. Ha realitzat el seu Treball de Fi de Màster dins el marc d’un projecte de conservació dels loris a Indonèsia, el Little Fireface Project. Té experiència en recuperació de fauna salvatge i com a monitora.

El seu interès per la conservació, la divulgació i l’educació ambiental l’han portat a esdevenir comissària de l’exposició "Primats: la nostra petjada al seu món" juntament amb Núria Freixes Sans.

Joana Duran

Núria Freixes Sans

Graduada en Arqueologia per la Universitat de Barcelona, va continuar els seus estudis amb el Màster en Primatologia de la Universitat de Girona i Fundació Mona i actualment està cursant el Màster de Formació al professorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat al Perú realitzant el seu Treball de Fi de Màster de Primatologia enfocat en un projecte d’educació ambiental per la conservació de l’espècie Mono choro de cola amarilla.

És, juntament amb Joana Duran Tapia, comissària de l’exposició "Primats: la nostra petjada al seu món".

Núria Freixes

Fundació MONA

A Fundació MONA es recuperen del maltractament ximpanzés i macacos que han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o mascotes. Molts han viscut llargs anys en solitud i terribles condicions, però aquest centre de rehabilitació proporciona una excel·lent llar a aquests primats rescatats, on es recuperen vivint en família amb els seus congèneres, en un entorn natural. MONA els ofereix la segona oportunitat que tant es mereixen de tenir una vida més digna i lliure de patiment.

Web: http://fundacionmona.org

Núria Freixes

Museu de Ciències Naturals de Granollers

El Museu de Ciències Naturals de Granollers presenta com a àmbits temàtics la paleontologia, la geologia, la botànica, la meteorologia i, especialment, la zoologia. El jardí que l'envolta acull una mostra de la botànica i la geologia de la comarca del Vallès Oriental. Presenta també un programa d’activitats didàctiques relacionades amb les ciències naturals, el medi ambient i el patrimoni natural i també dóna suport i difon el treball de recerca del Museu i de les seves col·leccions.

Web: http://www.museugranollersciencies.org

Núria Freixes

Però aquest projecte no hauria estat possible sense l’ajuda de tots els nostres col·laboradors!

De què tracta l’exposició?

Grans simis Grans simis Grans simis Grans simis

La temàtica general és la conservació dels grans simis.

Els hàbitats d’aquests primats s’enfronten avui en dia a greus problemàtiques. Tots hem sentit a parlar de la desforestació, els incendis provocats i el tràfic il·legal d’animals. Tot això està posant en risc la seva supervivència.

Però… Atenció!

Tot i que el problema ens sembli molt llunyà, en realitat la solució passa per nosaltres, pels que llegim aquestes línies. Amb aquesta exposició us volem apropar aquestes solucions.

Hem volgut tractar aquestes problemàtiques des d’un punt de vista proper a nosaltres, centrant-nos en la relació que hi té el nostre estil de vida.

Tot i la gravetat de la situació, l’exposició vol donar un enfocament esperançador i oferir eines per a què cadascun de nosaltres pugui aportar el seu granet de sorra i aconseguir entre tots un canvi.

Organització de l’exposició

En aquesta exposició podreu endinsar-vos en els hàbitats dels grans simis, veure quins problemes afronten i com podem contribuir a mitigar-los.

Durant l’itinerari, trobareu espais interactius i participatius.

Plànol de l'exposició

Rebreu informació fiable de professionals, que us donarà les eines necessàries per pensar i escollir com aportar-hi el vostre granet de sorra!

Educació

Visites guiades i tallers

Si teniu ganes d’aprofundir més en la temàtica de l’exposició, us oferim visites guiades i tallers complementaris. Segons el tipus de grup, us proposem 3 opcions. En cas que cap d’elles s’acabi d’ajustar al que esteu buscant, no dubteu en contactar amb nosaltres.

 • Escoles
   

  Durada total aproximada:
  3h (amb descans per esmorzar)

  Preu:
  3€ per alumne

 • Visita guiada a l’exposició

 • Taller 1: “Coneguem millor els grans simis”

 • Taller 2: “Respectem el medi ambient”

 • Reserva
 • Esplais o grups de mínim 10 persones

  Durada total aproximada:
  1h 30min

  Preu:
  3€ adults / 1€ menors de 9 anys

 • Visita guiada a l’exposició

 • Taller mixt

 • -

 • Reserva
 • Famílies i
  altres

  Durada total aproximada:
  1h 30min

  Preu:
  3€ adults / 1€ menors de 9 anys

 • Visita guiada a l’exposició

 • Taller mixt per a tota la família

 • -

 • Reserva

Per a més informació, contacteu amb nosaltres: escriviu-nos a info@expoprimats.com o bé truqueu-nos al 634 73 23 16 (Joana) o al 675 88 93 34 (Núria).

Concurs:

Realitzant qualsevol de les activitats, emporta't una bossa de tela que ajudi a conservar l’hàbitat del grans simis! En aquesta bossa hi podeu fer el vostre dibuix inspirat en el que heu après a l'exposició i, si el pengeu a les xarxes socials (Facebook, Twitter o Instagram) etiquetant-nos @expoprimats podreu guanyar una visita per a tot el grup a Fundació MONA.


Conferències i Tallers

Paral·lelament a l’exposició, cada mes us oferim una conferència o taller per aprendre i conèixer més sobre el món de la primatologia o per oferir-vos eines per a contribuir en la conservació del medi ambient.

 • Gener: conferència “Goril·les de muntanya mig segle després de Dian Fossey”, a càrrec de Jordi Galbany. (31 de gener del 2018 a les 19h)
 • Febrer: contribueix a la conservació des de la cuina, taller de cuina a càrrec de Montserrat Tapia.
 • Març: projecció del documental “Super chango”, amb la presència del seu autor Paolo Marinelli.
 • Abril: taller de dibuix naturalista a càrrec de Blanca Martí.

Més informació a la nostra pàgina de Facebook.

Col·laboradors

Esfèric

Som una empresa dedicada al disseny i construcció de cúpules geodèsiques de fusta, proporcionem el lloguer i venda per a tot tipus d’esdeveniments.

Som arquitectes, podem intervenir en tot el procés de disseny d’habitatges i en el desenvolupament i construcció d'estructures i elements de fusta.

Web: www.esferic.cat

Instagram: cpules_esferic

Esfèric

Estudi Igsoon

Estudi creatiu dedicat al disseny gràfic i web, a la fotografia i al vídeo.

Web: www.estudigsoon.com
Vimeo: https://vimeo.com/user48576568
Facebook: https://www.facebook.com/estudigsoon/
Instagram: https://www.instagram.com/estudigsoon/
Mail: info@estudigsoon.com

Igsoon

Jordi Galbany

Doctor en antropologia física per la Universitat de Barcelona, i investigador post-doctoral de la Universitat George Washington (Estats Units d’Amèrica). Actualment realitza recerca sobre creixement i desenvolupament dels goril·les de muntanya del Parc Nacional dels Volcans (Rwanda), mitjançant fotogrametria: una tècnica que permet mesurar trets morfològics dels goril·les en el seu hàbitat a partir de fotografies.

Web: https://cashp.columbian.gwu.edu/jordi-galbany
Twitter: @jordigalbany

Jordi Galbany

Joan de la Malla

Joan de la Malla és un biòleg especialitzat en organismes i sistemes, així com un fotògraf independent amb interès en la natura, comunitats locals i el medi ambient. Actualment s’està dedicant a temes de conservació, treballant amb entitats nacionals i internacionals per a informar sobre la feina que duen a terme.

Web: http://www.joandelamalla.com

Joan de la Malla

Simone Anzà

Primatòleg i conservacionista. Ha investigat la comunicació dels bonobos amb la Universitat de Pisa, centrant-se en els gestos i les expressions facials. En col·laboració amb l’Institut Max Planck de Leipzig, també ha estudiat la sexualitat i conductes innovadores en macacos de Barbaria. Es va unir al Little Fireface Project per la recerca i conservació dels loris a Indonesia, en cooperació amb la Universitat d’Oxford Brookes.

Email: simoneanza@gmail.com

Instagram: https://www.instagram.com/simoneanza/

Simone Anzà

Sokvist, Marketing & Comunicació

Som una agència de marketing, disseny web i disseny gràfic, compromesos amb els mètodes de treball "client farming" que ens permeten involucrar-nos a mig i llarg termini en els projectes dels nostres clients, durant tota la seva evolució, mitjançant l'assessorament proper i continu en temes de marketing, branding i vendes.

Web: http://sokvist.com/
Twitter: https://twitter.com/SokvistWeb
Instagram: https://www.instagram.com/sokvist/
Facebook: https://www.facebook.com/sokvistWeb
Google+: https://plus.google.com/
Email: judit@sokvist.com

Sokvist, Marketing & Comunicació

Miquel Llorente

Doctor en Psicologia per la Universitat Ramon Llull i Responsable de Recerca de la Fundació Mona. És president de l'Associació Primatològica Espanyola, Director de l'Institut de Recerca i Estudis en Primatologia - IPRIM i Director del Máster en Primatologia de la Universitat de Girona. La seva línia de recerca se centra en l'estudi comparat i evolucionista dels processos cognitius i en el benestar dels primats no humans en captivitat.

Web: https://primatologia.net/
Twitter: @miquelpaniscus
Instagram: @miquelpaniscus

Miquel Llorente

Alejandro Pérez-Pérez

Professor Titular en Antropologia Biològica a la Universitat de Barcelona. Coordinador del Grup de Recerca Consolidat "Biologia Evolutiva de Primats" de la Generalitat de Catalunya. Especialista en Evolució Humana, especialment en estudis de morfologia dental, microestriació, desgast i ecologia de primats hominoideus i cercopithecoideus utilitzant tècniques de morfometria geomètrica i topografia en dos (2D) i tres dimensions (3D).

Web: http://www.microwear.org/

Miquel Llorente

Oriol Alamany

Oriol Alamany Sesé (Barcelona, 1958) va cursar estudis de Biologia i el 1980 es va llicenciar en Disseny gràfic. Va combinar la feina de dissenyador i il·lustrador, amb la de fotògraf i tècnic en biologia, realitzant estudis sobre fauna salvatge, per acabar dedicant-se plenament a la fotografia. Les seves fotografies i escrits es divulguen a través de llibres, revistes, internet, exposicions i altres mitjans. Actualment també organitza viatges fotogràfics, formant equip amb Eulàlia Vicens.

Web: http://www.alamany.com/
Instagram: https://www.instagram.com/oriolalamany/
Facebook: http://www.facebook.com/oriolalamany.photography
Nature Photo Blog: http://www.naturephotoblog.com/author/oriol-alamany/

Oriol Alamany

Estudi Aura

Som emprenedores, joves i gaudim de la nostra feina.

Sentim la necessitat de crear, de generar art, emocions i sobretot, de tenir un espai on poder donar vida a les nostre idees. Aquest espai és Estudi Aura, un projecte basat en l’arquitectura efímera, el visual merchandising, l’aparadorisme i l’interiorisme comercial.

Podràs trobar-nos a:

Instagram: https://www.instagram.com/estudiaura/
Facebook: https://www.facebook.com/EstudiAura/
Web: https://www.estudiaura.com/

Estudi Aura

Cuentosmonos

Cuentosmonos és una iniciativa sociocultural de l’Institut de Recerca i Estudis en Primatologia (IPRIM) que s’orienta a oferir recursos i activitats educatives relacionades amb el món de la literatura i la il·lustració. La majoria dels projectes que promovem es relacionen estretament amb la primatologia, treballant valors com el respecte animal i cap al nostre hàbitat. Per a això donem la mà al personatge del Ximpàtic present en els contes que editem.

Email: info@institutprimatologia.com

MaxDisplay

Desenvolupament i producció de suports d'exposició.

Web: http://www.maxdisplay.es/

Graphic Factory

Impressió digital en gran format.

Web: http://www.graphicfactory.es/

CNL de Girona

El Servei de Català de la Selva i Santa Coloma de Farners és una de les 19 oficines que integren el Centre de Normalització Lingüística de Girona. Des del Servei de la Selva oferim assessorament lingüístic a les entitats i empreses, les administracions i els particulars de la comarca selvatana, organitzem cursos de català per a adults i duem a terme campanyes de difusió de la llengua catalana.

Web: www.cpnl.cat/selva
Twitter: https://twitter.com/CNLGirona
Instagram: https://www.instagram.com/cnlgirona/
Facebook: https://www.facebook.com/CNLGirona
Email: selva@cpnl.cat

Supermercats VALVI i SPAR

Web: http://valvi.com/

Teresa Sauquet

Biòloga, primatòloga i màster en educació emocional, actualment es dedica a la conservació de grans simis a través de l’educació. És co-responsable del departament d’educació ambiental de Fundació Mona i col·labora amb el projecte de conservació del bonobo, Lola Ya Bonobo, a la República Democràtica del Congo.

Email: tsauquet@gmail.com

Estudi Aura

Blanca Martí de Ahumada

Historiadora de l’Art per la Universitat de Barcelona, s’especialitza en il·lustració científica i naturalista i il·lustració infantil a L’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona i en cursos formatius. Treballa per diferents editorials, revistes i entitats d’àmbit estatal i mundial. Ha exercit com a docent d’il·lustració científica i naturalista en cursos per a associacions naturalistes, ajuntaments, museus d’història natural i escoles d’art així com a nivell universitari.

https://www.blancamarti.com/
http://blankmarti.blogspot.com.es/

Blanca Martí

Joanna Riera

Psicòloga i antropòloga musical. Estudiant del Màster de primatologia amb UdG i Fundació Mona. Es vincula amb el Max Planck Evolutionary Anthropology Institut fent un internship a càrrec d'en Josep Call, com a investigadora interna en estudis de metacognició, així com d'assistent d'investigació a Costa de Marfil amb ximpanzés salvatges en estudis d'empatia cognitiva, a càrrec de Roman Wittig i Cédric Girard-Buttoz. Va realitzar el seu treball de Màster al Limbe Wildlife Center de Cameroon.

Email: jrieramar@gmail.com

Joanna Riera

També han col·laborat:

Xavier Aldekoa, Leandre Duran, Merche Torras, Lena Morrill, Sara Campanales, Françoise Thesin, Montse Estévez, Mariona González, David Riba, Laura Marón

Contacte

Museu de Ciències Naturals de Granollers
Palaudàries, 102
Jardins Antoni Jonch Cuspinera
08402 Granollers
info@expoprimats.com

Veure a Google Maps

Top