Blog
Web d'hotel eficaç - Sokvist

Fórmula d’una web d’hotel eficaç

Bones fotos/vídeos + Textos eficaços + SEO + Màrqueting

Aquí la tens. Aquesta és la fórmula perquè la web també t’ajudi a vendre més habitacions i serveis:

1- Material gràfic de qualitat professional… i emocional

Allò de “m’encanta la fotografia i ja faré jo les fotos” o “tinc un amic que fa uns vídeos súper xulos” no cola si vols donar la impressió de ser un negoci seriós i professional. Si ets el primer que no valora el treball professional d’un fotògraf o un tècnic de vídeo, per què els teus clients han de valorar la professionalitat del teu servei? A més, no es tracta només de tenir una càmera reflex. També has de ser molt conscient de les emocions que transmet el teu material gràfic. Aquí rau la gran diferència entre un professional i un aficionat. Si ets del sector hoteler, tu saps que treballes amb material sensible, amb emocions, amb sensacions i experiències que els teus clients senten en la seva pell. Has de ser molt curós amb el que transmets. I, compte, no et conformis amb fotos descriptives, un saló buit, un restaurant sense ni una ànima, una habitació que sembla de catàleg pot causar una sensació de fredor que a l’usuari no li ve de gust sentir. Demana-li al fotògraf que arribi a un altre nivell: al de les fotos emocionals que transmetin sensacions positives, que incloguin models o elements que denoten “que hi ha vida”. Si no coneixes a ningú que treballi a aquest nivell, contacta’ns.

Web d'hotel eficaç - Sokvist

Havies pensat en un vídeo?

Doncs més encara! Necessites un professional que sàpiga treure el millor del teu espai, que transmeti el missatge que tens. A més, actualment és possible inserir vídeos en el codi de programació web sense que es vegi perjudicat el pagespeed (el temps de descàrrega) ni el SEO. Són detalls que cal tenir en compte. Cal vendre emocions, sí, però l’emoció que es genera quan has d’esperar 7 segons, mòbil en mà, per veure el web, no és precisament positiva. No li facis això al teu client.

 2- Un text comercial no és “vendre la moto”

Benvingut al món del Copywriting. És una disciplina que fins ara només tenien en compte els departaments de màrqueting de grans multinacionals. Ells sempre han sabut com d’important és aquesta tasca i són capaços de pagar sous altíssims als bons copywriters. No, no es tracta de dominar tècniques renta-cervells. Es tracta de tenir molt clar per a qui és el nostre producte/servei i saber expressar-ho amb les paraules adequades i en el moment adient, perquè arribi al client que busquem. És una ciència força exacta amb resultats tangibles.

Ja no valen les redaccions escolars per a omplir la teva web. Escriu els textos amb intenció. Identifica al teu client ideal, dirigeix-te a ell de la manera que millor t’entengui i parla-li del que l’interessa … a ell-el teu client, no a tu.

Si no saps per on començar, t’oferim un mini-curs de Copywriting perquè en 4 mòduls treguis al/a la comunicador/a que portes dins.

3- Quines Paraules Clau indexaràs?

Les paraules clau són les del teu client, no les teves. És a dir, investiga i troba quines paraules fa servir el teu client per descriure el servei/producte que vol comprar. A molt grans trets, Google és un robot que casa ofertes i demandes i les uneix per la coincidència de les paraules. D’aquí que les paraules que uneixen el que tu ofereixes amb el que el client busca siguin paraules clau. Si el teu client busca “cursos”, usa en els teus textos la paraula “cursos” no “formacions”. Si el teu client busca “vacances amb nens” no serveix de res que en els teus textos diguis “activitats per a menors”. Hi ha molts programaris que t’ajuden a fer llistes de paraules clau. Ja gairebé cap és gratuït, però val la pena pagar.

Coneix les teves paraules clau per ajudar a posicionar la teva web i usa-les en tots els teus canals online. Si no saps com fer-ho, contacta’ns!

4- Mou-la!

Abans de posar el projecte en mans d’un dissenyador web, has de tenir clar quin serà el treball de la teva web un cop publicada, ja que d’això depèn que el disseny i la programació siguin d’una manera o d’una altra.

Potser només vols que sigui una “presència immòbil”, un catàleg online que mostri el teu hotel, i punt. Si és així no necessitaràs, per exemple, un gestor de continguts.

Si vols que la teva web sigui una eina comercial per a vendre les teves habitacions, hauràs de moure-la! Necessitaràs:

 • un gestor de continguts dinàmic
 • un bloc de novetats que serveixi de punt de partida per a difondre la teva comunicació en tots els canals.
 • un motor de reserves fàcil de manejar
 • una secció dinàmica d’ofertes, enllaçable amb el motor de reserves
 • un lloc on mostrar opinions de clients satisfets…

A més, hauràs d’integrar la web en un pla estratègic de màrqueting que inclogui diverses disciplines: email màrqueting, xarxes socials, blogging, linkbuilding. Algú s’haurà d’ocupar d’aquest tema. Ho faràs tu? Contractaràs un professional? Abans d’embarcar-te en un projecte web, pregunta’t per a què la utilitzaràs.

Web d'hotel eficaç - Sokvist

BONUS:

5- El recorregut del client fins que compra

Quan el client sent la teva crida és perquè has arribat d’alguna manera al seu univers: mitjançant les teves publicacions regulars en xarxes socials, anuncis patrocinats, l’ajuda d’un blogger influent que parla del teu hotel, la teva participació en algun esdeveniment, una newsletter que li has enviat directament… Totes aquestes accions han de formar part del teu Pla Estratègic de Màrqueting que tractem amb més detall en un altre post, perquè té molta substància.

Segons la nostra experiència fent webs per a hotels i analitzant dades dels seus comptes de Google Analytics, aquest és el camí que fa el client des de que entra a la teva web fins que fa una reserva:

 1. Quan l’usuari arriba al teu web, el primer que captarà la seva atenció són les fotos. Es farà una primera impressió i decidirà si val la pena dedicar-te uns minuts més.
 2. Si li agrada el que veu, buscarà el mapa de localització per començar a calcular els quilòmetres de distància.
 3. Consultarà a la pàgina d’ofertes per veure si n’hi ha alguna que li encaixi.
 4. Farà una ullada ràpida al bloc de novetats per veure “l’ambient”. Si els esdeveniments que publiques estan alineats amb el teu missatge tot estarà bé. És a dir, si et posiciones com a hotel familiar i al bloc publiques hi notícies de mega-festes discotequeres, l’usuari descartarà la idea de passar uns dies de relax al teu hotel amb els seus fills petits. I a l’inrevés.
 5. Anirà a buscar les opinions. Potser les tens totes a TripAdvisor, a Facebook, a Booking, etc. Intenta tenir-ne unes quantes visibles a la teva pròpia web perquè l’usuari no se’n vagi i se li oblidi tornar…
 6. L’has convençut, tot és coherent. Les opinions també t’avalen. A més li has deixat molt clar que té premi si fa la reserva a la teva web.
 7. Entrarà en el motor de reserves i es convertirà en client, si li ho poses fàcil.

Resumint

Aquesta és la fórmula per què la teva presència online doni resultats tangibles: MATERIAL GRÀFIC DE QUALITAT + COPYWRITING + SEO + MÀRQUETING.

Com ho portes? Vols vendre més?

Consulta la nostra promoció de webs per hotels. PARLEM-NE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *