Blog
Web responsive

La importància del “RESPONSIVE”

Estadístiques sobre l’ús de internet als mòbils

Les webs anomenades responsive són aquelles que estan programades d’una manera que automàticament s’adapten a diferents mides de pantalla, és a dir, que independentment de si les mires des d’un ordinador de sobretaula, un portàtil, una tablet, o un smartphone, aquestes redistribueixen automàticament la posició de la informació en pantalla perquè es puguin veure perfectament, no es perdin detalls i siguin agradables de navegar -sobretot en pantalles petites-.

Tal com podreu veure en la presentació que us adjunto en aquest article, actualment més del 50% dels usuaris d’internet naveguen mitjançant un dispositiu mòbil.

Nous hàbits

Ja no ens limitem a “entrar a internet” uns minuts abans de sortir de la feina, o quan arribem a casa i ens posem una estona davant de l’ordinador. Des de que els telèfons mòbils són intel•ligents i existeixen les tablets, podem fer cerques en qualsevol moment: a la terrassa d’una cafeteria, al restaurant, al centre comercial, a la sala d’espera del metge… Si la web és responsive i ens permet una fàcil navegació, fins i tot podem anar més enllà de la simple cerca i executar alguna acció com enviar un email, fer una reserva a un hotel/restaurant/teatre, fer una compra online, trucar directament al telèfon que apareix ben indicat, compartir l’enllaç al facebook o per mail, tuitejar o deixar un comentari…
Potser no tots estem avesats a fer tantes coses amb el mòbil, però ja es comencen a vendre més dispositius mòbils que ordinadors, per tant, temps al temps, ens hi avesarem a mida que ens anem acostumant al gust de fer gestions instantàniament, in situ.

Ditades a la pantalla 😉

Heu provat mai de veure des del mòbil una informació concreta que ofereix una web NO-RESPONSIVE? Quanta estona heu estat fent anar el ditet amunt i avall, fent la imatge més gran, més petita, més gran altra vegada per a poder-ho llegir, més petita altra vegada per a anar a la pàgina següent… ? Les estadístiques diuen que en general no ens hi estem més de 23 segons.

Ja sigui per bé o per mal, internet és un medi canviant i gairebé aquàtic. Com si del mar es tractés, ens obliga a adaptar-nos a les seves condicions. Però no ens oblidem, no és internet qui posa les condicions, som les persones les que diem com volem navegar en aquest medi internàutic.

Tenir una web responsive és, al cap i a la fi, la manera d’estar presents en els mòbils dels usuaris, de ser visibles, navegables i reenviables, d’aprofitar la instantaneïtat per a captar nous clients, i no perdre passada.

Heus aquí, la importància del responsive.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *