Blog
Productes 5 estrelles - Webs 5 estrelles

Productes 5 estrelles – Webs 5 estrelles

Obsolescència a internet

Sí, a moltes empreses encara els sorprèn que la tecnologia internet canviï tan de pressa, que el que fa tres anys era la nova tendència i l’última moda, ara no només es veu antiquat, sinó que funcionalment també ha quedat obsolet. El terme “obsolescència” és un atribut inherent en els productes internàutics (webs, aplicacions, xarxes socials, etc).

En el nostre camí evolutiu cap a la integració dels productes internàutics com a part essencial de l’empresa, ja tots tenim clar i assumit que la nostra empresa ha de disposar d’una web que representi la firma o els productes a internet. Tenim clar que si volem donar suport a la nostra força comercial, és imprescindible ser present a internet. No obstant, encara hi ha molts nivells de presència a internet que conviuen a la xarxa. Hi ha qui en té prou amb tenir una web-catàleg que únicament mostri el producte i parli, unilateralment, de l’empresa. Hi ha qui neda millor en el medi internàutic i es veu amb cor de tenir una web 2.0, és a dir, que interactua online amb l’usuari-client. Hi ha qui basa la seva força comercial en les visites comercials “porta a porta”, deixant targetes de visita, catàlegs i trucant de tant en tant tot fent un seguiment al possible client, i hi ha qui, a més, manté una comunicació directa i constant amb el client (captat i no-captat) mitjançant publicacions al blog, proposant events online, permetent que els usuaris publiquin la seva opinió i resolent crítiques o queixes en temps real i davant de “tothom”. Però la Web 2.0 és un tema que mereix un capítol monogràfic i en parlarem més endavant. Comencem per la base.

“El meu cunyat és informàtic”

Lamentablement, encara hi ha moltes, moltes empreses que no posen atenció a la correlació QUALITAT DEL PRODUCTE/SERVEI – IMATGE A INTERNET. Encara hi ha empreses que ofereixen productes o serveis de luxe, d’alt valor afegit, d’altíssima qualitat, posem per exemple un hotel de 4 ó 5 estrelles, que tenen claríssim que el restaurant ha d’estar en mans d’un xef professional, que la decoració mereix una inversió important, que la recepció ha d’estar encapçalada per professionals que parlin almenys 3 idiomes. En canvi, deixen la web en mans de “amics informàtics”, “nebots que en saben molt d’això de l’internet”, o bé “hi ha plantilles gratuïtes per a fer-te la web tu mateix en tres passos”.

Encara no tenim clar que la imatge que oferim a internet és realment condicionant a l’hora de que un internauta que vol fer una escapada rural triï el nostre hotel i faci la reserva des del seu mòbil. Condicionant vol dir, en sentit binari: ens tria o ens descarta. O bé hem captat un client nou (amb tot el que això comporta: que repeteixi en el futur, que ens recomani, etc), o bé hem perdut un possible client. És una decisió que es pren en un instant bastant breu, i es pren en base a la imatge que l’establiment té a internet. Per tant, anem-nos fent a la idea de que val la pena posar la web en mans d’un dissenyador-desenvolupador web professional. I no només això, anem fent l’exercici d’assumir que la inversió en imatge a internet ha de ser una partida habitual en el pressupost anual d’una empresa. Lamentablement, una web que ja té 3 anys, avui és del tot obsoleta. I la web que hem actualitzat al 2014, possiblement al 2017 tornarà a ser obsoleta. És una inversió que hem d’amortitzar en un màxim de dos o tres anys, però també hem de tenir en compte l’alt rendiment que pot donar una web actual, ben feta, ben posicionada, ben dissenyada i atractiva, tal com el servei excel•lent o el producte d’altíssima qualitat que moltes empreses ofereixen als seus clients.

Heus aquí com Un Producte 5 estrelles, mereix una Web 5 estrelles

Aquí teniu un exemple d’una empresa italiana, productora de prunes seques, amb una alta autoestima.

Monteré

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *