Blog
Heurística

Quina impressió causa la teva marca?

Resolem milers de problemes cada dia i ni tan sols en som conscients. Què menjaré per dinar? Quina ruta agafo? Em quedo una estona més o marxo?

Per als humans és impossible sospesar conscientment els pros i contres de cada “cruïlla” on ens trobem. Per això, el nostre cervell fa servir l’heurística per a automatitzar els nostres processos de “resolució de problemes”.

L’heurística és l’art i la ciència del descobriment i de la invenció o de resoldre problemes per mitjà de la creativitat i el pensament lateral o pensament divergent. Els processos heurístics ocorren subconcientment i ens permeten solucionar múltiples problemes a la vegada. Sense la nostra innata capacitat heurística, seríem terriblement ineficients en la nostra vida quotidiana.

QUÈ TÉ A VEURE L’HEURÍSTICA AMB UN DISSENY WEB DE QUALITAT?

Quan la gent interactua per primera vegada amb el teu negoci, es creen una opinió de la teva marca. Aquesta primera impressió té lloc mitjançant un procés heurístic.

El procés habitual que fem servir per a fer-nos primeres impressions és el que s’anomena científicament l’esforç heurístic.

Basant-nos en un estudi fet pel Departament de Psicologia de la Universitat d’Illinois, l’esforç heurístic estableix que la gent en general associaran l’alta qualitat d’un producte amb la quantitat d’hores i esforç que es percep que s’hi han dedicat en produir-lo.

En un dels experiments d’aquest estudi, se’ls va demanar als participants que avaluessin la qualitat d’un poema. Se’ls demanava que féssin dos tipus de judicis: qualitatiu (En quin grau t’ha agradat aquest poema?) i quantitatiu (Quina puntuació li donaries a aquest poema?).

A la meitat dels participants se’ls va dir que s’havia trigat 4 hores en escriure el poema (poc esforç), mentre que a l’altra meitat se’ls va dir que havia costat 18 hores completar-lo (molt esforç).

El resultat va demostrar que aquells a qui van dir que el poema havia costat un gran esforç escriure’l, no només sentien que el poema era de molt bona qualitat sinó que el valoraven amb una puntuació el doble d’alta que l’altre grup.

Taula_esforç_heuristic

QUÈ SIGNIFICA AIXÒ PER AL TEU NEGOCI?

En aquest món tan connectat on vivim, una visita a la web del teu negoci és el primer punt de contacte amb nous clients. El disseny de la web no és rellevant per a aquells negocis que no contemplen la qualitat com a atribut de la seva marca. En canvi, si vols posicionar el negoci de manera que es relacioni la marca amb alta qualitat, una web de disseny professional és una inversió clau.

Si la qualitat és realment el que vols transmetre, no només has de tenir en compte el disseny de la web sinó també el nivell dels teus continguts. Els textos, fotos i vídeos que mostres a la web han de ser prou bons per a satisfer les expectatives dels teus clients. Els errors d’ortografia, les fotos de baixa resolució o els vídeos sense post-producció poden enviar un missatge erroni al teu client.

Recorda que mentre no hagis aconseguit que el client accepti a veure una demo del teu producte, o l’hagi provat en persona, o hagi experimentat un tast del teu servei, la qualitat que percebi de la teva marca és més important que el valor real del producte/servei.

3 CONSELLS PER A MILLORAR EL “VALOR PERCEBUT” DE LA TEVA MARCA

Potser la falta de capital o falta de temps no t’han permès dedicar al marketing tots els recursos que caldrien. Però fins i tot amb poc temps i pocs diners pots millorar coses. Aquí tens alguns consells a tenir en compte per a augmentar el “valor percebut” de la teva marca:

  • Audita els textos de la teva web – Assegura’t de que no hi ha faltes d’ortografia, ni gramaticals, ni errors d’escriptura.
  • Elimina les fotos de baixa resolució i baixa qualitat – Si tens fotos de baixa resolució a la teva web, treu-les! Si són d’alta resolució però la llum no és bona o estan desenfocades… treu-les! Mentre no puguis fer-te fer un reportatge per un fotògraf professional, substitueix-les per fotos d’stock. Hi ha bancs d’imatges que ofereixen fotos gratis.
  • Parla amb els teus clients – La millor avaluació és la que et dóna el client, que és qui ha de comprar els teus productes/serveis. Pregunta’ls què en pensen de la teva marca. Opinen que la web està a l’alçada de la qualitat que ofereixes? Què opinen dels teus altres materials de marketing com catàlegs, tríptics, targetes, etc…?

L’HEURÍSTICA ES POT GIRAR EN CONTRA DEL TEU NEGOCI

Podem ser víctimes del nostre propi procés heurístic. La falta de temps o la falta de diners ens poden portar a pensar que “tampoc és tan greu” retallar costos de disseny web o altres materials de marketing. La teoria de l’esforç heurístic que heu vist més amunt demostra tot el contrari.

Les primeres impressions són importants i poden causar diferències substancials en com la gent valora els teus productes/serveis. Així que la propera vegada que et plantegis una opció “barata” de marketing per a la teva marca… pensa-t’ho dues vegades!

Aquest article ha estat traduit de l’original “The science behind why you need a great website design”, de VerdeMedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *